Rano matka,za dnia kosmetolog,wieczorem kucharka,ogrodniczka,prządka, w weekendy trener kosmetyczny

sobota, 10 sierpnia 2013

Przetwory: cukinie, patisony, papryka, ogórki

Przetworów ciąg dalszy, spiżarnia nabiera kolorów :-)


Powstały dzisiaj barwne mieszanki warzyw sezonowych. Do każdego słoika wkładałam po trochu ze wszystkiego, co lubię :-)

Przepis na zalewę podawałam tutaj
Ale powtórzę, bo warto :-)

Ta ilość zalewy wystarcza na 4,5 słoika o pojemności 900ml

Zalewa:
*4 szkl. wody
*1 szkl. cukru
*1 szkl. octu
*2 łyżki soli

Zagotować.

Do każdego słoika na dno wkładać:

*3 plastry marchwi
*1 plaster cebuli
*suchy koper
* 1-2 ząbki czosnku
*4 ziarna ziela angielskiego
*3-4 ziarna pieprzu
*kawałek korzenia chrzanu

Do każdego słoika włożyłam po kilka pokrojonych w cząstki ogórków, patisonów, papryki i cukinii.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Będzie mi miło, gdy zostawisz po sobie ślad postaci komentarza :-)

pinterest


Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa komentarza :-)