Nie wyobrażam sobie mojego domu bez spiżarni z mnóstwem pyszności w słoikach.
Ani zimowego obiadu bez zaglądania do spiżarni.
Dlatego z radością co roku robię różności i wypełniam nimi półki.
Wczoraj powstały na słodko:
brzoskwinie z renklodami w sosie własnym
Owoce umyłam i pokroiłam na cząstki usuwając pestki. Zasypałam cukrem, wymieszałam. Owoce puszczały sok a ja w tym czasie przygotowałam słoiki.
Nakładałam owoce z sokiem łyżką do słoików, wycierałam do sucha gwint słoika i zakręcałam zakrętkę.
Gotowe słoiki pasteryzowałam w piekarniku przez 30 minut od czasu włożenia do zimnego piekarnika.
Wszystkie cudnie się zassały.
Polecam :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, gdy zostawisz po sobie ślad postaci komentarza :-)