Rano matka,za dnia kosmetolog,wieczorem kucharka,ogrodniczka,prządka, w weekendy trener kosmetyczny

środa, 31 lipca 2013

Tort na 20-tą rocznicę ślubu

Tort nietypowy, bo nie słodki. Wszyscy dbają o linię, więc żadnych zbędnych kalorii :-)


Zatem powstał tort wytrawny, jeszcze prostszy do wykonania niż te słodkie.

Potrzebujesz:
1-2 opakowania pieczywa tostowego
Tortownica 28 cm lub większa

Dno tortownicy wyłóż folią spożywczą oraz kromkami pieczywa tostowego.


Rozsmaruj na chclebie pierwszą masę.

Masa I
2 kostki twarogu półtłustego
2 ząbki czosnku
pół łyżeczki soli
pęczek koperku
łyżeczka majonezu
zmiksuj wszystko


na masę wyłóż kolejną warstwę pieczywa
Na nią wyłóż drugą masę:

Masa II
ugotowany brokuł
sól
100g żółtego ostrego sera
łyżeczka majonezu

zmiksuj wszystko


Wyłóż kolejną wastwę pieczywa na to trzecią masę:

Masa III
2 serki topione po 100g
15 dkg polędwicy sopockiej lub innej wędliny
łyżeczka majonezu

zmiksuj wszystkie składniki


2 komentarze:

  1. Zastanawiałam się jaką można inną kolacje przygotować dla rodzinki niż kanapki. Twój pomysł na torcik nieco zmodyfikuję i kolacja jak się patrzy.... Fantastyczny torcik w Twoim wykonaniu :) Będę częściej zaglądać...

    OdpowiedzUsuń


Będzie mi miło, gdy zostawisz po sobie ślad postaci komentarza :-)

pinterest


Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa komentarza :-)