Rano matka,za dnia kosmetolog,wieczorem kucharka,ogrodniczka,prządka, w weekendy trener kosmetyczny

środa, 27 listopada 2013

Domowe batoniki musli - przepis

Ostatnio same ceramiczne wpisy, więc teraz mała odmiana :-)
I gwarantuję, ze bardzo smaczna!

\

Domowe batoniki musli:

-1 op. płatków owsianych
-1 op. płatków jęczmiennych
-1 op. płatków gryczanych
-1 op. płatków śniadaniowych czekoladowych
-1 op. rodzynek
-1 op. płatków migdałowych
-1 op. orzechów laskowych
-1 op. orzechów włoskich
-1 op. suszonych owoców tropikalnych
-2 jajka
-1/3 szklanki mąki pełnoziarnistej
-szklanka płynnego miodu
-1/2 szklanki wody (lub więcej gdy będzie potrzeba)
-tabliczka gorzkiej czekolady

Nastaw piekarnik na 200 st C.
Czekoladę posiekaj, wszystkie składniki wymieszaj w wielkim garze.
Największą płaską blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia i na to wyłóż masę. Ugnieć i wyrównaj brzegi.
Piecz na środkowym poziomie 45 minut.
Po wyjęciu z piekarnika jeszcze gorącą masę ostrym nożem pokrój na odpowiednie kawałki i zostaw do ostygnięcia.



Smacznego i na zdrowie!

1 komentarz:

  1. Witaj ! Uwielbiam takie domowe smakołyki, samodzielnie wykonane smakują jakby lepiej, to doskonały dodatek do porannej kawusi...
    Pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń


Będzie mi miło, gdy zostawisz po sobie ślad postaci komentarza :-)

pinterest


Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa komentarza :-)