Dzisiaj zrobiłam je ponownie.
Jest to tak proste i pyszne, że zamierzam zrobić więcej i zamrozić by cieszyć się smakiem wiosny zimą.
- liście rzodkiewek (u mnie z jednej grządki czyli około 2 pęczków)
- 3 ząbki czosnku
- szklanka ziaren słonecznika
- sól
- oliwa (około pół szklanki)
- sok z cytryny (około 1/4 cytryny)
- ser żółty twardy (nieco)
Do Thermomixa wsypałam ziarna słonecznika i podprażyłam je 9 minut Varoma aż zaczęły pachnieć. Dodałam pozostałe składniki i miksowałam 35 sek poz 8, potem jeszcze 2 razy turbo po 1 sekundzie.
Teraz czas przełożyć do małych pojemniczków, zamknąć, opisać i schować w zamrażarce.
Moje pierwsze w tym roku przetwory :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, gdy zostawisz po sobie ślad postaci komentarza :-)